Проф. Георги Михайлов, БСП: Бюджетът за догодина е предизборен, купуват се индулгенции с него

Предаване: Панорама, 30.10.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България имаше шест месеца да се подготви за втората вълна, а здравната ни система да се настрои за проблемите в момента, заяви в студиото на „Панорама“ лекарят проф. Георги Михайлов – депутат от ПГ „БСП за България“.

    „Имаше няколко пункта, на които трябваше да се обърне внимание. На първо място, това са противоепидемичните мерки. На второ място е конструирането на здравната система като устойчива пирамида, свързано с буфериране на болните, с изнасяне на лаборатории за бърза и ефективна диагностика и прецизиране на статуса на нацията. И на трето място, което се оказа най-сериозният проблем в момента, съхраняването на медицинския персонал“,  коментира проф. Михайлов.

Той добави, че здравната система не е реформирана през последните 10 години и наливането на пари в нея поражда недоволство. Не търсим самоцелни критики, а решения на проблемите, увери народният представител.

  Според него бюджетът за следващата година е „предизборен и се купуват индулгенции с него“.

    „През четирите години от живота на този парламент БСП последователно предлагаше систематично промени в областта на социалната политика, които бяха адекватни и стъпаловидни. Сега изведнъж се излива рогът на изобилието, като се случват неща, които бяха отбелязани от всички бивши министри на финансите. Ясно е, че бюджетът е предизборен, ясно е, че се купуват индулгенции с него“, категоричен беше проф. Михайлов.

Какво още каза депутат от ПГ „БСП за България“ вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад