Проф. Румен Драганов: Предстои много успешен летен сезон тази година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще има много интензивни пътувания у нас и в чужбина за Великден - очакват се около 320 000 пътувания, от които около 60 000 ще бъдат в чужбина - предимно в Турция и Гърция. Това заяви в "Денят започва" проф. Румен Драганов - директор на Института по анализи в туризма.

"Хотелиерите са изпилили цените до минимум, защото имаме жестока конкурентна борба с Турция, Гърция. Ние се борим за всеки един турист и цените тук не са ниски или високи, те отговарят точно на търсенето и предлагането", каза той.

По думите му през последните три години хотелиерите и ресторантьорите е трябвало да работят на минимум, и същевременно да увеличат заплатите на персонала си.

Според Драганов в момента те са подложени и на институционален натиск:

"Сега текат някакви непрекъснати проверки - като започнем храните, министерството, ДАНС, проверяващи, което доста ги товари. Като няма власт, всякакви такива служби съвестно си изпълняват работата, но непрекъснатото създаване на отчет за нещо си е голям бич за хотелиерите".

Той коментира, че туризмът у нас се движи добре и хората остават доволни. Имаме много добри хотели - навсякъде, където има балнео- и спа курорти - Сапарева баня, Сандански, Кюстендил, посочи Драганов. Според него у нас има наплив на български туристи по ски курортите.

"Независимо от топлата зима ските не спряха - и в най-топлите дни през януари, когато нямаше сняг, работеха четири писти на Пампорово, две на Боровец. Имаме толкова туристи, защото те са се записали още септември и октомври", добави той.

Драганов прогнозира много успешен летен сезон тази година.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад