Войната по пътищата и мерките, които взима държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Около 220 000 са нарушенията на пътя на територията на София за една година, а наказаните са едва 130 000 човека. Това показват последните данни. 

Това е прекалено много и означава, че нещо в системата не работи, констатира автомобилният експерт Румен Дунев и допълни, че за реална борба с нарушенията може да се говори тогава, когато тази бройка стане наполовина. Това ще покаже, че шофьорите са си взели поука, че имат културата на шофиране, че е изчезнало чувството на безнаказаност. 

Когато се издаде един електронен фиш, той автоматично се прехвърля в НАП и когато водачът си плаща данъците в общината, по неговото ЕГН може да се установят и глобите, които има да плаща, заяви в студиото на "Денят започва" Тенчо Тенев – бивш началник на КАТ София. Друг начин е, електронният фиш да се връчи по пощата или чрез колегите от районните управления по адреса на местоживеене, а също и по електронен път, допълни той. 

Считам, че липсва воля от страна на държават за осъществяване на предложените мерки, коментира Дунев. По думите му, много идеи, предложени от неправителствени организации, не намират своето приложение.

Повече по тази тема вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад