Проф. Владов: Ваксинацията трябва да продължи с пълна сила

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Научихме се да живеем с вируса, трета вълна тече, системата е по-стабилна от втората вълна, хората се научиха да се пазят, каза проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна хирургия и трансплантология към ВМА - София, в "Денят започва с Георги Любенов".

"Това, което ми прави впечатление е, че в градския транспорт, на обществени места хората стоят с маски, което е добре. Лекарите също се научиха да се пазят", отбеляза професорът. 

В момента, при увеличаващите се случаи на заразени, ВМА е на предел, но лекарите са доста по-спокойни и резултатите са добри, хората, които лежат в ковид отделенията, се обгрижват по-най правилния начин, броят на интубираните болни е доста по-малък. 

При едно добро спазване на мерките и моловете биха могли да работят, важното е и да не се събират много хора на едно място в затворени помещения, подчерта проф. Владов.  

Ваксинацията е най-важното средство за овладяване на пандемията, подчерта лекарят. 

"Лично моето мнение е, че не трябваше да спираме Астра Зенека. При толкова много ваксинирани - 300 000 души, има един инцидент и то не е сигурно, че е от ваксината. Мисля, че ваксинацията трябва да продължи и то с пълна сила", заяви проф. Никола Владов.

Вижте целия разговор във видеото.