Развръзката след края на изборния ден - Веселин Стойнев, Антоний Тодоров и Тончо Краевски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Голямата новина за мен е, че едни избори, в които липсваше сериозен политически заряд, го получиха по странен начин - с петъчния скандал с машините. Това доведе до пълна мобилизация на избирателите на “Продължаваме промяната-Демократична България”. Това отбелезя в специалното изборно студио журналистът Веселин Стойнев.

За политолога проф. Антоний Тодоров новините от изборния ден са три:

“Очевидният досегашен политически монопол на ГЕРБ се разклаща. Тепърва ще видим къде, доколко. София и Варна са символични в това отношение. Второ, излизането в провинцията на “Продължаваме промяната-Демократична България” и то благодарение на “Продължаваме-промяната”. “Демократична България” е софийска партия. Има излизане навън, това е новост и дали ще продължи ще стане новина. И третото е свързано с несъмнения личен успех на Ваня Григорова.”

Без съмнение новината на вечерта е отиването на балотаж на Ваня Григорова, подчерта анализаторът Тончо Краевски и допълни:

“Това, което беше голям риск за управляващата сглобка на изборите, е едната от двете части на сглобката да нанесе твърде решително поражение на другата, което да доведе до вътрешното убеждение, че това управление не е изгодно за тях. Това не се случи, защото на тези избори завърши един процес, който отдавна върви - окопаването на ГЕРБ в повечето големи областни градове и много триумфален пробив на Продължаваме промяната-Демократична България”.”

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад