Вътрешният министър: 428 сигнала за изборни нарушения са получени днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Без сериозни нарушения в изборния ден. Това е равносметката на МВР . Близо 2000 са получените сигнали от началото на кампанията до днес.

"Тези избори се бележат с това, че имаме рекорден брой постъпили сигнали за изборни нарушения. Само в днешния ден са 428 сигнала получени. Имаме образувани 10 досъдебни производства. Сигналите са както за купуване на гласове, така и за предизборна агитация и други. Най-много сигнали имаме в Благоевград, Пазарджик, Монтана и във Враца", каза в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър коментира ситуацията, при която екип на БНТ днес беше изгонен от секционна избирателна комисия в плевенското село Буковлък, където преди това кандидат за кмет на Плевен влезе в изборното помещение.

"Уведомен съм за този случай. Това, което мога да заявя по случая е, че не е поискано съдействие от СИК за намеса на служители на МВР.

БНТ: На кадри се видя полицаи да бездействат.

- Аз повтарям, че ние нямаме искане към служителите за намеса. Поради, което служителите нямат право да се намесят. Трябва да има надлежно искане. Служители на МВР нямат право да влизат в секционните избирателни комисии", обясни вътрешният министър.

Калин Стоянов подчерта, че в община Несебър разследването е на финал.

"И по уверение на прокуратурата предстои повдигане на обвинения и в най-скоро време досъдебното производство ще бъде внесено в съда", подчерта министърът.

Какво още каза той вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад