Ректорът на НАТФИЗ: В момента студентите учат при всички условия на спазване на епидемиологичните изисквания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На пръв поглед е почти невъзможно обучението в НАТФИЗ дистанционно, но когато човек напрегне ума си и силите си, става възможно, каза в "Още от деня" ректорът му проф. д-р Станислав Семерджиев.  И уточни, че този тип обучение е проведено по онези предмети, по които то е можело да се случи, дори и по такива, за които не са предполагали, че е възможно - сценична реч, вокал, сценично движение. В момента студентите наваксват по актьорство, филмова режисура, куклено майсторство - по тях няма как да се обучават онлайн.

Лятната ваканция беше пролетна, сега в момента студентите учат при всички условия на спазване на епидемиологичните изисквания до 21 август, уточни проф. Семерджиев. На 24 август започва приемът на документи за кандидатстудентската кампания. Изпитите в НАТФИЗ винаги са били специфични и не са се влияели от матурите.

"Дипломирането на последния випуск се случи в една много изолирана лабораторна среда среда - само студентите, които се дипломират, и аз - единственият човек, който им връчваше дипломите", каза ректорът на НАТФИЗ.

Още за обучението в условията на пандемия и как са се справили студентите и преподавателите в НАТФИЗ вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад