Вигенин: Искаме Народното събрание да се разпусне и да има нови избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Исканията на протеста са ясни: оставка на правителството, оставка на главния прокурор и предсрочни избори. Това са и нашите изкания. "Ние сме част от този протест, въпреки че ние не го организираме, но доколкото нашите виждания съвпадат, все пак това е шарен протест, но основната тема, искане на този протест е ясна, ние подкрепяме исканията на протеста, участваме", каза в "Още от деня" Кристиан Вигенин, депутат от БСП, зам.-председател на НС.

"Този протест е, както го дефинира и президентът в първия ден, почтените хора се изправят срещу мафията в управлението. Нямаме предвид сигурно десетките хиляди честни хора, които са членове, симпатизанти на ГЕРБ, но мафията е овладяла правителството, овладяла е другите власти", подчерта той. И призова да се обединят в тези искания и леви, и десни, и центристи, всеки, който иска истинска промяна в България. "Мискля, че рано или късно този протест ще успее", заяви Вигенин.

Посочи, че олицетворение на мафията в управлението е "главата на октопода - той е министър-председателят Бойко Борисов, затова и искането на оставка е към него". Смятат, че главният прокурор действа избирателно, действа политически мотивирано, той не цели отстраняването безпристрастно на всички, които нарушават законите в България, извършва проверките избирателно. И даде пример, че когато се публикуват снимки от спалнята на премиера, когато излиза видео от спалнята му, когато излизат записи, които ясно показват отношението на премиера към парламента и неговия председател, към президента, не се извършва незабавна проверка да се види този пробив в националната сигурност.

Вигенин беше категоричен, че са за оставка на правителството, служебен кабинет и предсрочни избори.

"Ние искаме Народното събрание да се разпусне и да има нови избори. Ние се отказахме да спасяваме достойнството на този парламент, той трябва да се разпусне максимално бързо", заяви Кристиан Вигенин.

Вижте цялото интервщ във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад