Рибарски, ПП: Временната комисия е направена, за да се изчистят въпросите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Договорените количества газ от премиера Кирил Петков в САЩ ще бъдат доставяни с кораби и договорите ще са сключени от "Булгаргаз", каза в "Денят започва" Радослав Рибарски от "Продължаваме промяната", председател на Комисията по енергетика в НС и член на временната комисия за проверка на спрените доставки от "Газпром". 

"След като имаме договор, ще са ясни и датите, на които ще бъдат направени доставките, тогава ще бъдат договорени слотовете, на които да бъдат разтоварени корабите", заяви Рибарски. Цената, както е обявено, е под цената на "Газпром Експорт", подчерта той. 

Обявената сега цена от "Булгаргаз" от 142.11 лв. е за юли, нека видим какво ще е ценообразуването за май и юни, поясни председателят на Комисията по енергетика в НС. 

"Руският газ е базиран на борсовите цени, които в този момент са 95-100 евро, така че не виждам как колегите от опозицията стигат до 120 лв. цена за руски газ. До момента за предходния месец цената беше 142 лв.", каза той.

Опозиция и управляващи смятат по различен начин цената, затова и е направена временната комисия, за да се изчистят тези сметки, отбеляза Радослав Рибарски. 

Вижте цялото интервю с него във видеото.
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад