Росен Бъчваров, НАП: Над 95% от данъчните декларации се подават по електронен път

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По електронен път идват над 95% от данъчните декларации, дори от физически лица. Това беше силно повлияно от COVID кризата. Тази година картината е подобна. Това каза в “Денят започва” говорителят на НАП Росен Бъчваров.

“Съществува възможността това да се направи и на гише. Много по-удобно и много по-лесно, спестявайки време и пари, е използването на безплатния персонален индентификационен код, който може да се получи във всеки офис на НАП не само за подаването на данъчната декларация, но и за ползване на още над 100 електронни услуги”, подчерта той.

Вече не се налага взимането и представянето на служебни бележки в над 90% от случаите. Нещо повече - ТЕЛК-овите решения, декларациите от другия родител за ползване на данъчни облекчения за деца вече не се прилагат към данъчната декларация, добави Бъчваров.

Той припомни, че предварително попълнената данъчна декларация е представлява предварителна оценка, която не е задължителна и не се счита за подадена. При необходимост данните в нея могат да бъдат коригирани - всякакъв вид промени и изменения са допустими, отбеляза той.

Какво още каза говорителят на НАП вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад