Росен Желязков, ГЕРБ-СДС: Непоискана подкрепа не се дава, вероятно ще се въздържим за кабинета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Видяхме намеренията в коалиционното споразумение, трябва да видим и правителствената програма, която ще очертае политиките, индикаторите, срока и финансовото обезпечаване на тези политики. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Росен Желязков - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

“Ако коалиционното споразумение е намерение, то правителствената програма е действие. Ние ще чакаме и гледаме действието”, обобщи той.

Според него в тази коалиция легитимността се търси в лицето на мандатоносителя и има недоверие между поне двама от участниците - БСП и “Демократична България”.

“Рано или късно идеологията и концептуалните разминавания по много от въпросите ще си проличат. Затова се прави един байпас и се отива към “Продължаваме промяната”. Това натоварва мандатоносителя с голямата отговорност - носи не само солидарната отговорност между участниците, но и тяхната разделна отговорност. Това означава, че “Продължаваме промяната” ще носи отговорност за провалите в секторите, които ще управляват коалиционните партньори”, прогнозира Желязков.

Непоискана подкрепа не се дава, затова вероятно ще гласуваме “въздържал се” за правителството, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Какво още коментира Росен Желязков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад