Росен Желязков: Залогът да има редовно правителство не е заради самото правителство, а да има работещ парламент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Заявките, които нашите политически опоненти дават са, че за тях изборите за 49-то Народно събрание са нещо като вестибюл към 50-то Народно събрание, което те виждат като един транзит към местните избори", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Росен Желязков от ГЕРБ.

И припомни, че още в началото на 48-то НС са казали, че ако няма редовен кабинет, пътят към 49-то, респектовно към 50-то е напълно реалистичен.

"Залогът да има редовно правителство не е заради самото правителство, а да има работещ парламент", отбеляза Желязков, като подчерта, че управлението на служебен кабинет вече се е превърнало от изключение в правило.

Редовен кабинет не е бил съставен в рамките на 48-то НС, според Желязков, защото "ясно беше нежеланието на "Продължаваме Промяната" изобщо да водят разговори за какъвто и дя е кабинет, това се видя и при техния проучвателен мандат, че те всъщност нямат намерение да предложат правителство".

На въпрос защо не са опитали да направят кабинет от хартиената коалиция, Росен Желязков отговори, че такава коалиция няма и е едно от клишетата, които се разпространяват.

Какво още каза представителят на ГЕРБ вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад