Румен Гечев, БСП: Най-важната задача на коалицията е смяна модела

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП напълно заслужава влизането във властта, защото през последните 10-12 години ние бяхме единствената реална опозиционна партия в парламента. Много ни радва, че преди изборите и по време на предизборната кампания от “Продължаваме промяната” продължиха и извадиха нови детайли по темите, които ние бяхме извели в парламента - темите за яростната, нечувана за европейските ширини корупция. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Румен Гечев - депутат от ПГ на “БСП за България” и член на Националния съвет на социалистическата партия.

За него най-важната задача на новата коалиция е да се смени модела и да се тръгне по нов европейски път.

“Успехът на новото правителство зависи от това как четирите партии ще се сработят в парламента и в правителството”, отбеляза той.

Според Гечев, когато има национална цел и политиците са обединени, има шанс за успех.

“Ако се продължи с раздорите или коалицията се поддаде на външен натиск и изкуствено всяване на различия, тогава ще има проблеми. И второ - ние имаме подробно коалиционно споразумение, в което са разписани политиките на бъдещото правителство. Ако се изпълняват целите в това споразумение, ако се използват инструментите, които са заложени, не би трябвало да има проблеми”, коментира той.

Какво още каза Румен Гечев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад