Румен Христов: Няма окончателно решение кой да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В ГЕРБ са изправени пред труден избор - кого да издигнат за кметския пост в София. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Румен Христов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Не съм упълномощен да кажа името на кандидата за кмета за София на ГЕРБ, това ще го направи Бойко Борисов. Все още са трима, четирима кандидатите и все още няма окончателно решение, но знам накъде клонят везните", съобщи Христов.

"Решени сме да дадем много сериозен отпор в битката за София. Търсеха се различни профили, имаше много кандидати и ако мога така да се изразя "пресяването" не ставаше толкова бързо. Нормално е, предвид това, че търсиш най-подходящия кандидат, който ще се изправи пред представител на Държавна сигурност", каза още той.

"Великото Народно събрание, което избра конституцията с мнозинството на БСП дефакто сложи основите на превръщането на тяхната политическа власт в икономическа. Те овладяха всички икономически лостове и сега се гледа към политическата власт. При евентуално стечение на обстоятелствата и нови парламентарни избори мисля, че Васил Терзиев ще се впусне в битката дори с нова политическа формация около него, защото ПП и ДБ са леко компроментирани от гледна точка на големите заклинания, които имаха по отношение на ГЕРБ и ДПС", допълни Христов.

Според него ПП и ДБ са продукт на задкулисието в България.

"Когато една формула не проработи, се търси друг вариант. Затова беше извадена тази личност", заяви Христов.

Той обясни, че от ГЕРБ са направили голям компромис да управляват с ПП в името на България.

"Ние направихме големия компромис. Нашите избиратели не са щастливи, че подкрепяме ПП в управлението. Направихме го, за да постигнем големите цели - влизането на България в Шенген и еврозоната", обясни Христов.

Вижте цялото интервю във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад