С валежи на запад, ветровито на изток в съботния ден

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 7°, а максималните - от 4-6° в северозападните райони до 14-16° на места в Източна България.

Облачността над страната ще е значителна и на места, главно в югозападната половина, ще има валежи, предимно от дъжд, на повечето места слаби, само в крайните южни райони ще са умерени до силни. В източната половина от страната, включително и по Черноморието, ще духа силен вятър с посока от юг-югоизток.

Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

В неделя ще преобладава облачно време, на места, главно в Източна България, с валежи от дъжд. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са от минус 2° в западните до около 10° в източните райони, а максималните - предимно между 7° и 12°.

В понеделник ще бъде облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. По-късно през деня със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще започне да прониква по-студен въздух. Вечерта от югозапад валежите ще се активизират, повишава се вероятността да са значителни по количество.

През следващите дни ще се задържи облачно, с валежи. Застудяването ще продължи и във вторник в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, а в сряда навсякъде, с изключение на югоизточните райони и Горнотракийската низина, валежите ще са от сняг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад