Съвети за укрепване на духа и тялото от майстор Ши Хенг И

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Срещаме ви с един монах от Манастира Шаолин - майстор Ши Хенг И,  който успя да дойде в България, въпреки рестрикциите за пътуване в пандемия. Той сподели специално за БНТ1 знания и практики от бойните изкуства за укрепване на духа и тялото.

Майстор Ши Хенг И е на 38 години, освен кунг фу инструктор Ши Хенг И е тридесет и пето поколение Шаолин майстор. От 10 години е най-младият монах в семейството на Шаолин с подобен ранг. Главен майстор в Европейския център на Манастира Шаолин в Германия. Всичко за него започва като във стар кунг фу филм.

"Бях на 4, когато баща ми ме прати в училище по бойни изкуства. За мен това беше като битка в тези филми. За мен наистина така започна, харесвах това, което виждах, те бяха моите идоли - бойците от Шаолин, така че много исках да науча Кунг Фу. Затова в началото за мен беше като хоби и просто исках да съм добър колкото тях",
споделя майсторът на бойните изкуства.

От четвърт век обикаля света, за да разпространява хилядолетните знания от Изтока, които е научил и развива зад стените на емблематичния манастир.

 

Вижте срещата на Боряна Черганова с Ши Хенг И във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад