Съюзът на транспортните работници: Опашките с камиони по границите не са нещо ново

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Напрежение и образуване на километрични опашки от тирове, прекарващи зърно на граничен пункт "Кулата-Промахон" в последните няколко дни. Вчера дори се стигна до блокиране на пункта в посока Гърция от страна на шофьорите, изнасящи зърно.

Щателните проверки, които отнемат часове, са основната причина за недоволството на шофьорите. По думите им държавата умишлено и административно се опитва да затрудни този износ, като проверки има както от митниците, така и от НАП. На всеки един камион, който излиза, се съставя протокол

"Тези протоколи не са нещо ново, те се съставят от години, разбира се, не засягаха износа на зърно. Сега вече ги засягат, но най-вероятно положението е временно и може би до месец ще спре. Не е нужно да има недоволство от страна на колегите, миналия месец с такива проверки бяха засегнати строителните материали", обясни Александър Стамболийски – председател на Съюза на българските транспортни работници.

Тези опашки не са нещо ново, всичко това се прави с цел контрол на внасяните такси и данъци по поводи износа и вноса на зърно. Такива опашки има и на входа на България от румънска страна, увери Стамболийски. Контролът няма как да бъде премахнат, докато не влезем в Шенгенското пространство.

Вижте повече в прякото включване на Али Мисанков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад