Сергей Станишев: Силен жест към външните партньори е номинацията на Мария Габриел за премиер

Предаване: Панорама, 12.05.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Силен жест към външните ни партньори е номинацията от Бойко Борисов на Мария Габриел за премиер, това няма как да не се харесва. С тази номинация и заявката по отношение на главния прокурор се трасира пътя към коалиция с ПП-ДБ, не мога да кажа дали тя ще се случи. Това заяви в "Панорама" евродепутатът Сергей Станишев.

Коментира, че липсва дългосрочен разговор за политики в тяхната комплексност. Според Станишев политиците имат особено къс хоризонт през последните 2 години, което обезсилва България и я поставя трайно в периферията на Европа.

Трябва да се излезе от този затворен кръг, призова Сергей Станишев.

По думите му не трябва БСП да влиза в коалиция с ГЕРБ-СДС.

Най-тежко би било положението на БСП, ако влезе в това управление, защото на местно ниво сме опозиция, а където имаме кметове на местно ниво, ГЕРБ са ни опозиция, заяви Сергей Станишев.

Той говори за днешния форум за прогресивни леви решения. Левицата не може да бъде консервативна, ако беше такава - нямаше да има социални права, жените нямаше да гласуват до ден днешен, нямаше да има 8-часов работен ден, заяви Станишев.

Допълни, че има много енергия и качествени хора, които са готови с решения. Даде пример с няколко служебни министри с леви идеи, както и с някои кметове на БСП.

Руската федерация нападна суверенна държава, ЕС не може да не подкрепи Украйна. Привърженик съм на политическо решение на този конфликт, каза още Сергей Станишев.

Цялото интервю вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад