Сглобка под пара - анализ на Харалан Александров и Петко Георгиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гласуването заедно с ДПС и “Възраждане” не е вървене по правия път и не е нормално отношение към законодателния и управленския процес. Създаването на алтернативни мнозинства - Всички знаем, че алтернативните мнозинства са възможни и едно демонстрация в повече не помага на никого. Това каза в студиото “Денят започва с Георги Любенов” журналистът и анализатор Петко Георгиев в коментар за напрежението между партньорите в управляващата коалиция.

“Добре е, че премиерът намери сила да им го каже ясно в лицето. И второ - добре е, че те намериха сила по един изненадващ начин да надскочат егото си”, отбеляза той.

Голям проблем на правителството и на цялата политическа класа е, че са тежко нехаресвани, подчерта социалният антрополог Харалан Александров.

“В рамките на това масивно нехаресване и на тази крехка подкрепа, която има това управление, наистина резките движения са свързани с много рискове. Това е класическа борба за власт и демонстрация на власт. Това е така по простата причина, че не беше ясно сложен край на периода на политическата борба”, допълни той.

Какво още казаха анализаторите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад