Увеличават се областите с код жълто за опасен вятър в събота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са от около 0° в низините с тихо време до 13° на места в Югоизточна България, в София - около 4°, а максималните - от 5°-6° в крайните северозападни райони с трайна мъгла до около 20° на много места в Югоизточна България и в отделни райони на Предбалкана, в София - около 15°.
            
Ще бъде предимно слънчево, със сутрешни мъъгли, които в  западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, ще се задържат през по-голямата част на деня.

В почти цялата страна ще бъде ветровито, с умерен, в Източна и Югоизточна България, по Черноморието, както и в  планинските райони – с временно силен и поривист юг-югозападен вятър.

И в планините ще се задържи ветровито. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, средна и висока. Валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

През нощта срещу неделя от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат страната. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите в Западна България ще се понижат, докато в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър, ще остане все още необичайно топло с температури до 16°-20°. Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието, ще преминава в сняг.

На много места в Източна България в понеделник ще вали мокър сняг. Повишава се вероятността за значителни валежи в югоизточната половина от страната. В северозападната половина валежите ще спират, облачността ще се разкъсва, временно и ще намалее. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните – между 0° и 5°, в крайните югозападни райони - до 8°-9°.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад