Шетланд, 1 епизод "Червени кости" - 1 част

Продукция: Шетланд

Държава: Великобритания
Сезон: 1
Епизод: 1 епизод "Червени кости" - 1 част
Година: 2013
Времетраене: 55 минути
Шетланд, 1 епизод "Червени кости" - 1 част
В предаването
Всички епизоди

По романа на Ан Клийвс - "Червени кости", 1 част

Детектив Джими Перез ще работи на познато място - в родното си градче Леруик и отсреща в Бреси, на Шетландските острови. Пристигнал е заедно с дъщеря си Каси, която е единствената му утеха след загубата на съпругата му. Каси има друг биологичен баща - Дънкан, с когото се срещат.

Завръщането на Джими започва тежко. В Бреси е убита възрастната Майма Уилсън, баба на неговия колега - полицай Санди Уилсън. За да не се разстройва по време на разследването, Джими временно го освобождава.

Майма Уилсън е убита в двора. Около дома й се извършват археологически разкопки от екип. Възрастната жена се е сприятелила с една от младите археоложки - Хати Джеймс. Двете са си разменили подаръци. Хати й е подарила якето си, а Майма й е оставила стар медальон. Разследването започва с разпити на съседи и роднини. Синът на Майма и баща на полицай Санди - Джоузеф Уилсън, няма сигурно алиби за времето на смъртта, както и всички останали. Майма е вдовица.

Съседната фамилия Холдейн са богати, не знаят нищо и се черпят с шампанско в деня след убийството. Не само за Перез тази "печал" изглежда съмнителна. Старият Холдейн е бил свързан със съпруга на Майма през Втората световна война - били са специална група, превозвали с лодка фашистки саботьори в окупирана Норвегия. Един от норвежците е останал тук, после е бил убит. Той носи медальона на снимка, останала у Майма.

В района на убийството освен разкопки има и други интереси за ваканционно селище и къщи за гости. Майма е отказала да търгува с имота си. В двора й са намерени археологически находки, някои може би ценни, и една на череп, който може би не е древен.

Разглеждайки медальона от Майма, Хати излиза сама през нощта да търси нещо, но остава без обхват и изчезва. Майка й е в Глазгоу. Издирването приключва бързо и фатално. Хати е намерена мъртва с медальона в ръка - в разкопките...

Два трупа за два дни са повече от съвпадение в трагедия. Детектив Перез връща Санди на работа. Разследването се утежнява, а трябва и да бързат, защото тук след броени дни предстои най-големият Фестивал на огъня в Европа ...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад