Шетланд, 2 епизод "Червени кости" - 2 част

Продукция: Шетланд

Държава: Великобритания
Епизод: 2 епизод "Червени кости" - 2 част
Година: 2013
Времетраене: 50 минути
Шетланд, 2 епизод "Червени кости" - 2 част
В предаването
Всички епизоди

По романа на Ан Клийвс - "Червени кости", 2 част

Детектив Джим Перез попада на следа. Хати Джеймс е имала връзка с археолога, ръководител на разкопките - професор Пол Берглунд, и не е единствената прелъстена студентка. Хати е преживяла раздялата тежко. А Берглунд продължил с други връзки, сред тях е и съпругата на Роналд Холдейн - Ана. Роналд не можа да спре да пие, а Ана има голяма тайна - тяхното дете е от професора.

Роналд участва и дължи пари в залагания, с които се занимава Дънкан, биологичният баща на дъщерята на Перез -Каси. Дънкан е предупреден да приключи с измамите. Каси не се оплаква от това, че има двама бащи, въпреки че на Шетландските острови за младите хора животът изглежда скучен, няма модерни магазини и забавления, но пък има невероятна природата.
Роналд Холдейн работи на семейния траулер "Касандра". Големият кораб убива дребния риболовен бизнес тук. Историята на неговата собственост е ключът към загадъчните убийства. Оказва се, че през Втората световна война Майма е имала връзка с норвежеца, чийто медальон е подарила на Хати. Той е бил нейната голяма любов, той е бащата на Джоузеф и дядото на полицай Санди Уилсън. Джоузеф знае. Знае е и това, че норвежецът е бил предаден, убит и заровен в двора им, негови са останките в разкопките. Парите му обаче са останали у Андрю Холдейн, който с тях е започнал бизнеса си - от една лодка някога до "Касандра" днес. Майма е стигнала до истината. Хати също е била близо по следата от медальона. Джоузеф Уилсън посещава Андрю Холдейн и търси разплата за убийството на баща си и майка си.

В Леруик започва Фестивалът на огъня. Джоузеф подозира, че от богатото семейство Холдейн извършителят е бил младият Роналд и го преследва. Джими Перез пристига навреме, за да спре саморазправата в рибния склад и да представи на всички убиеца - дъщерята на Андрю, Джаки Холдейн, е убила и двете жени, защото не е могла да допусне, че истината ще излезе и ще съсипе тяхното благосъстояние, натрупано с чужди пари от миналото до днес...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад