Ще има ли кабинет с премиер Асен Василев - коментар на Харалан Александров и Милен Любенов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" социалният антрополог Харалан Александров и политологът доц. Милен Любенов коментираха политическата ситуация и очакваната среща в Президентството, когато ще стане ясно дали ще бъде реализирано правителство на "Продължаваме промяната".

Мисля, че вървим към предсрочни избори. Не смятам, че първият мандат на "Продължаваме промяната" ще бъде реализиран, това посочи доц. Милен Любенов. По думите му и с третия мандат няма да е възможно да бъде съставено правителство. Вероятно в края на септември или началото на октомври отново ще отидем на предсрочни парламентарни избори.

Наблюдава се процес на нормализация след голямото полудяване след двата кратки парламента. Този, дори да свърши скоро, беше доста по-спокоен, въпреки много червени линии, скандалите и отказа за разговори. Обществото е много уморено от конфликти и в този смисъл би било добре да имаме правителство и да спестим изборите. От друга страна конфликтите натежават много и едни избори, макар и с паралелен ред на тревогите на обществото, може би са необходимият път, който трябва да се извърви.  

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад