Тошко Йорданов: Още в началото на годината трябваше да заявим, че нещата не вървят добре в тази коалиция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Не знам да е изпращана писмена покана до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП и те подходиха по доста безумен начин". Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред "Денят започва".

"Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделни депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им остааха по-малко от 24 часа", коментира той.

Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов

"Действията им през тази седмица - дърпането, натискът на депутати и роднините им - точно от тези двамата - обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма"

Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо (в студиото на "Денят започва", бел. ред), той е лъжец, каза още Йорданов.

"Ако ПП върнат неизпълнен мандат, ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии, предполагам, че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състави правителство или да води разговори както си е по правилата - с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет"

Йорданов благодари на Атанас Славов, който заяви в студиото на "Денят започва", че проблемите в коалицията идват от нарушения диалог. Драмата около КПКОНПИ не е по вина на ИТН, каза още Йорданов. По думите му "имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крак".

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме, включително на противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад