Слънчево начало на деня, следобед облаци и дъжд

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони ще прегърми. Има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб, от югозапад, около след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°.

По Черноморието денят ще започне слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, на места и ще прегърми. Вятърът ще е умерен, преди обяд от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините повече облачци ще има пр4ез втората половина на деня, в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 метра - дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През нощта срещу Великден, над страната ще е ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще са между 9° и 14°. В неделя ще бъде слънчево с максимални температури - между 21° и 26°. През първата половина от следващата седмица, повече слънчеви часове ще има до обяд, а след обяд и до полунощ на места, ще има превалявания и гръмотевици, възможни са и градушки.

 
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад