След щурма на Капитолия. Коментар на Елена Поптодорова и Ивайло Калфин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

При безпрецедентното нахлуване в сградата на народния избор във Вашингтон имаше една относителна безстрастност на органите на реда. Това коментира в "Денят започва" Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб, след безпрецедентното нахлуване на демонстранти, подкрепящи Доналд Тръмп, в сградата на Американския конгрес.

От вчера и за в бъдеще излиза много сериозен проблем за самата Републиканска партия, защото след станалото тази нощ, един по един, видни републиканци се отказват от своите подписи в т.нар. възражения. Затова много по-бързо ще приключи процесът на преброяване, обясни Поптодорова.

В самата Републиканска партия протича процес на разделение, резултат от поведението на Тръмп. Другият тежък проблем е средата, която той култивира за погазване на норми, изграждани в продължение на десетилетия, категорична е Поптодорова.

Усещането за ред и правила беше абсолютно пресечено. Това коментира бившият външен министър Ивайло Калфин.

Това, което виждаме, е резултат от крайния популизъм на Тръмп, който успя да подведе много хора, но политически беше абсолютно фиаско. Загубите на изборите на практика се дължат на поведението на Тръмп, но много хора не го разбират, тъй като се подведоха по популизма му, смята Калфин.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад