След смъртта на Алексей Навални - реакции и очаквани политически последствия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За смъртта на Алексей Навални, за неговото дело и наследство, за политическите последствия и реакции на неговата смърт в студиото на "Денят започва" говориха Валентина Василева - Филаделфевс от сдружение "Ние идваме", журналистът и международен коментатор Явор Сидеров и разследващият журналист Андрей Захаров.

"Няма кой да продължи делото на Алексей Навални в Русия. Такъв човек трябва да има политика в Русия. Навални се появи като лидер на опозицията. Когато имахме политика вътре в държавата, той стана популярен и символ на надеждата", каза Андрей Захаров.

По думите му за хората Навални е бил като "добър баща, който ги води към светлото, към прекрасното бъдеще на Русия". 

Според Валентина Василева - Филаделфевс Путин в момента има огромен проблем:

"Единият му проблем е, че Навални е мъртав, но тялото му е там. Ако тялото му бъде предадено на близките и се състои погребението в Русия, това ще бъде мемориал на свободата. А ако бъде поискано от неговото семейство и бъде изнесено там, където са те, предствете си една церемония по погребването на Навални, на която най-вероятно ще се събере световният политически елит."

Задържат тялото на Навални от страх, заяви Явор Сидеров.

"Смъртта на Навални идва в момента, в който режимът на Путин беше в офанзива. След интервюто с Тъкър Карлсън, което от гледна точка на руската пропагандна машина е голям удар, Путин се е надявал да поизчисти своя имидж и може да спечели симпатии за президентските избори. Тази смърт обаче колкото и да е трагична за опозицията, толкова е и консолидираща. От тук нататък Навални ще бъде възприемат като символна фигура", добави той.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад