След временно спиране, след обяд отново ще завали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°, в София - около 1°, на морския бряг – от 5° до 9°, а максималните - между 13° и 18°, в София - около 13°.

Облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. През нощта валежите ще се усилят, ще обхванат и Източна България, включително и Черноморието, като на места ще бъдат значителни.

В планините още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 метра - от сняг, на места количествата ще са значителни. Вятърът в ниските части ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е силен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 - около 0°.

В събота валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество в Източна България.

До сутринта в неделя валежите в повечето райони за кратко ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, но около и след обяд на много места ще има валежи и гръмотевици, а в Югозападна България има повишена вероятност явленията да са по-интензивни. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад