Софиянци стават все по-съвестни в носенето на маски, установяват проверки в градския транспорт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Столичани стават все по-съвестни предвид по-големия брой заболели", констатира Димитър Димчев, директор на Центъра за градска мобилност в София, който коментира резултатите от продължаващите проверки за това дали се спазват противоепидемичните мерки в градския транспорт.

Той предупреди, че е изключително важно е да имаме търпение и да се пазим взаимно, както и да не забравяме, че носенето на маски по правилния начин е задължително.

"Тези всеобхватни проверки ще продължават всеки ден с два-три екипа, какъвто е ресурсът на Общинска полиция и това ще бъде така докато тази мярка е в сила", подчерта Димчев. "Екипите седят по час, 6-7-8 спирки всеки ден и задължително и във върхов час."

Що се отнася за подготвяната тикет система за таксуване в градския транспорт Димчев каза, че започва поетапно внедряване на системата. Според него увеличаване на цената на билета не се коментира. Едно е сигурно, смята той, новата тикет система ще създаде много повече удобство за софиянци - по-лесно зареждане, по-лесен начин за покупка на превозни документи, както през мобилни приложения, така и през интернет страница. И още, тя ще създаде възможност за нови модели за тарифиране, които да направят пътуването из столицата по-удобно и приятно.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад