Спорните правила при подготовката на кандидат-шофьорите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера автоинструктори излязоха на национален протест. Недоволството им беше породено от предлаганите промени в наредбите, които регламентират дейността на центровете за обучение на шофьори. Участие в демонстрацията взеха представители на най-големите браншови организации в страната.

От автомобилната администрация предлагат пълна електронизация на практическото и теоретично обучение, всички обучители да са на трудов договор, а автошколите да се регистрират като търговски дружества. И още - инструкторите да плащат допълнителна застраховка на автомобилите, както и те да са собственост на фирмата.

Бойко Рановски, изпълнителен директор на Агенция автомобилна администрация обясни в студиото на "Денят започва", че предлаганият пакет от мерки цели подобряване качествот она обучението, въведане на единна електронна систума, която да съдържа информация за всичко, което до момента се води на хартия в учебните центрове, това да бъде публично, да има регистър на учебните центрове, на преподавателите, автомобилите, да може всеки обучаем да провери какви часове е получили, какви часове остават, по какви теми.

"Това е бъдещето в страната и ние не можем да избягаме. Това е бъдещето и то ще се случи", категоричен беше Рановски.

Според него нещото, което притеснява бранша е, че това ще ограничи възможностите им за злоупотреби и заобикаляне на действащите разпоредби.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад