Спецакция в имоти на Васил Божков - ще се стигне ли до разкрития за убийството на Алексей Петров?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В петък сутринта разследващи проведоха акция по търсене на доказателства във връзка с убийството на Алексей Петров в имоти на Васил Божков. Самият Божков след разпита заяви, че са го попитали незначителни неща, свързани с негови компании. Действията бяха определени "по неотложност". Те не намериха продължение, но все още около тях, както и около връщането на Васил Божков у нас остават много въпроси. По темата разговаряхме с журналиста Анна Заркова и старши експерта в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Наблюдавайки зрелищното претърсване на имотите на Васил Божков, се забеляза, че се повтарят едни пошли традиции на службите по сигурността и на прокуратурата, коментира Заркова. Допълни, че акцията напомня онези на Цветанов и Борисов, които бяха широко медийно отразявани и които в крайна сметка се отразяваха зле на имиджа на службите.

"Тъжно е, че ни връщат назад, защото от ония времена ние видяхме какъв е резултатът от недомислените и политикански акции, от недомислената и политиканска употреба на МВР. Все едно дали е за ПР на правителството, все едно е дали се използва като инструмент за рейдърство от полицията на властта, дали се използва за рекет на бизнесмени", добави Анна Заркова.

По думите на Тихомир Безлов темата за участието на Васил Божков в убийството на Алексей Петров е стара.

    "Аз имам две хипотези. Едната е, че г-н Божков се върна в България, за да подреди бизнеса си. Имаше проблемите с активите си и заради това се завърна тук, това е едно от предположенията, за да сложи ред. Другата възможност е, че неговият най-голям интерес беше в хазарта. Той в момента на практика отсъства. Дали той се опитва отново да се върне в хазарта, а това е някаква реакция на бизнеса, който го изтласка от хазарта - това ми се струва реалистично", отбеляза Тихомир Безлов.

Анна Заркова попита дали в разследването на това убийство е разпитван някой "по високите етажи".

    "Някой от приятелите на Петров от детинство, от каратето, някой бос от ъндърграунда? Вижда се, че разследващите пренебрегват факта, който стана известен, благодарение на Бойко Борисов, че Алексей Петров е участвал като политически архитект в сглобяването на некоалицията, която ни управлява", посочи още тя.


Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад