Времето до края на януари

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес във височина започва да се затопля и ще започнат да се формират известните ни инверсии характерни за времето през януари. В резултат на това в много райони, включително в Софийско е много вероятно дневната температура да остане малко под нулата или близко до нулата. Това прогнозира в "Денят започва" директорът на Департамент "Прогнози и ИО", НИМХ, гл.ас. д-р Анастасия Стойчева.

Топлото време ще донесе много слънчево време в планините и планинските райони, докато покрай Дунав, в котловините ще остане с ниска облачност и мъгли и по-ниски температури.

Стойчева допълни, че процесите, при които да се задържа ниска облачност и мъгла в приземния слой няма да продължат дълго. На 25 януари ще бъде доста ветровито. Вятърът ще бъде между 14 и 19 м/сек.

В средата на седмицата ще се повишат минималните, а също и максималните температури. В края на седмицата с едно ново атмосферно смущение пак ще има нахлуване на студен въздух. Динамичното време до края на януари продължава. Така ще влезем и във февруари - чести промени със студено нахлуване и след това последващо затопляне, каза още тя.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад