Стоян Михалев, ДБ: Ваучерите за храна ще могат да се използват за посещаването на културни събития

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ваучерите за храна вече ще могат да се използват и за посещаването на културни събития. Това обяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев, който е внесъл предложението в комисията по бюджета.

Ваучерите за храна, които работодателите дават на служителите си, вече ще са с по-широк обхват - ще се увеличат от 80 на 200 лв. и с тях хората ще могат да посещават концерти, театър, изложби.

"Мярката вече е активна. С бюджета вече е гласувана, влязла е в Държавен вестник. Получих уверение от Министерството на културата, на ниво заместник-министри, че ще започнат да пишат писма до директорите на културните институции, защото е важно директорите и организаторите на концерти и културни събития да сключат договори с фирмите, които имат издаване за лиценз на тези ваучери", каза депутатът.

Михалев каза още, че решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в Украйна вече е внесено и той е бил сред първите подписали. Категоричният отказ на БСП да участва в тези консултации той коментира така:

"Ние конкретно нямаме никакво коалиционно споразумение с БСП. Нашето споразумение е с "Продължаваме промяната" и в рамките на тези споразумения, които тя е постигнала, нямаме никакви точки, в които например конфликтът в Украйна да се сметне за нарушение. БСП също смятат, че това е война и нямат различия от позицията на парламента. Те подкрепиха всички точки в общата декларация, без налагането на санкции и това не доведе до разпад в коалицията, каза още той.

Михалев не е убеден, че ГЕРБ ще наистина ще подкрепи управляващите в това решение.

"Те изведнъж се оказаха големи евроатлантици, но нека не забравяме, че помогнаха на плановете на Путин за тази война. Ако не беше "Руски поток", много трудно Путин щеше да започне тази война", смята депутатът.

По думите му ГЕРБ трябва да бъдат подложени на "властова диета".  "Най-накрая виждаме какво е парламентаризъм. И ако ГЕРБ правеха номера от трибуната, че трябвало да бъде подадена оставка, защото премиерът не бил дошъл на парламентарен контрол веднъж, това е абсолютна наглост. Всички помним как Борисов не стъпи две години в парламента. Българските избиратели помнят тези неща", зяяви още Михалев.

Михалев е съгласен с тезата на премиера, че Русия саботира евроинтеграцията на Западните Балкани. Коментира и шпионския скандал в ДАНС.

"Според мен когато се прави такова разследване в службите, не мисля, че е в най-ниския ешалон. Моето мнение е, че трябва да се търси на по-високо ниво в нашите служби. Това, което чух във връзка с войната в Украйна, колко ще продължи тя, мините, които щели да дойдат и да заплашат туризма - източникът беше един и същ и нищо от това, което чух през последните три месеца, не беше истина", заяви той.


Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад