Явор Божанков: Предизвикване на избори е абсолютна безотговорност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Чувстваме удовлетвореност от това, че ние задаваме по-различна посока на това управление в социалната сфера, това си е заслуга на БСП. Ние чувстваме на първо място смисъл да бъдем в това управление. Това каза Явор Божанков от БСП в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

"От ковид криза, през енергийна и ценова криза, във война, това управление мина през всички възможни кризи и то външни кризи", обясни Божанков.

Той коментира и поисканата оставка на правителството от ГЕРБ.

"Колкото повече време минава ГЕРБ върви към разпад, ГЕРБ ги крепи местната власт и веднъж когато я загубят, като политически субект тази сила ще бъде незначителна в българската политика и затова искат оставка на правителството веднага", обясни депутатът.

"Предизвикване на избори е абсолютна безотговорност, това, което изглежда като слабост на коалицията е нейната сила", обясни Божанков.

Той даде пример с избора на управител на БНБ, като подчерта, че за първи път има избор за който не е ясно кой ще бъде избран, нещо което според него в България 12 години не е било възможно. Божанков заяви още, че БСП може да бъде медиатор между двете кандидатури, подчерта той.

"БСП е гласът на разума. Виждаме истинско състезание на експертиза, на идеи, на предложения, на визии за развитие. Който и от двамата да спечели, ще бъде добър управител на БНБ", заяви Божанков.

 

"ГЕРБ внесоха проект на решение в НС България да изпрати оръжия в Украйна. Никой в България явно не може да приеме, че в България може да има суверенно решение. НАТО не влиза в този конфликт, защото влизайки в него, означава Трета световна война. Българският парламент е взел решение, че ще оказва хуманитарна помощ. ГЕРБ търсят единствено конфронтация. Тази политическа сила докара българската армия до положение в което не е ясно какво може да изпрати. ГЕРБ направиха енергийно зависима България от една държава, коментира още Божанков.

Той опроверга информацията, че земеделският министър Иван Иванов може да бъде сменен и каза, че тази информация идва от "жълтите медии, които ГЕРБ финансира". Божанков заяви още, че няма напрежение между БСП и "Демократична България" в коалиционното управление, има различни гледни точки.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад