Светът на фокус - панорама на (не)очакваните събития

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не вярвам, че ще се стигне до активни действия, защото използването на оръжия на територията на Русия не става от украински войници или съответни офицери, а се прави от специални представители от страните от Запада, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" международният журналист Зорница Илиева.

По думите на политика и дипломат Милен Керемедчиев става дума за технически въпрос, който се политизира. И сега има много западни военни, които са на територията на Украйна, няколко квартири на ЦРУ са на терен и събират разузнавателна информация. Голям брой западни военни обучават украинските военни да боравят с предоставяното западно оръжие.

"Защо казвам, че въпросът е технически? Защото Русия си научи урока от първоначалната част на инвазията в Украйна, в която голяма част от второстепенните войски, които държат амуниции, горива, обучават се, са много близо до фронтовата линия. Влизайки в Украйна, те бяха и цел на украинските оръжия. След това Русия извади на своя територия големите центрове и бази за снабдяване и с нови попълнения в армията, и с горива, и с боеприпаси, за да бъдат защитени там. С предоставянето на по-далекобойните оръжия от Запада се цели не толкова нанасянето на удари по гражданска инфраструктура в Русия, а търсене на военни цели, които снабдяват фронта", обясни той.

Гостите в студиото коментираха и опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо, смъртта на президента на Иран Ебрахам Раиси, радикализацията, която изостря до червено сблъсъка между леви либерали и крайни конвервативни формации и др.

Целия разговор вижте във видеото.
 

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад