Виолета Коритарова: Състоянието на пътищата у нас е незадоволително

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата - всички пътуваме, шофираме по тях. Състоянието е незадоволително. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. На среща с ръководството на АПИ и с областните пътни управления в страната тя е възложила да бъде изготвен анализ в рамките на една седмица, за да се знае къде трябва да се планират належащите ремонти.

Едни от основните действия, които ще бъдат предприети е осигуряване на безопасност на критичните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и храсти, възстановяване на пътната маркировка и липсващите пътни знаци, премахване на елементите, които пречат на видимостта на кръстовищата, поясни тя.

Коритарова подчерта, че пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този период няма действащи договори за текущото им поддържане.

Допълни, че автомагистрала "Тракия" има нужда да бъде ремонтирана в определени участъци в областите Сливен и Ямбол. Това обаче ще стане след края на активния туристически сезон, за да не се създават тапи по пътищата и да няма задръствания през лятото.

Коритарова коментира и преасфалтирането на пътния участък, където стана тежката катастрофа с кола на НСО край Аксаково, при която загина човек, като подчерта, че има пропуски в работата и затова директорът на Областното пътно управление във Варна е отстранен от работа, но ремонтът е бил възложен още на 13 май.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад