“Тангра” със специален концерт в памет на Константин Марков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Емблематичната българска рок група "Тангра” ще изнесе специален концерт за първи път в София това лято. След загубата на един от основателите си Константин Марков музикантите от групата са решени и в негова памет да възобновят концертната си дейност.

Това е първият концерт след загубата на Косьо Марков. А "Тангра" е с обновен състав - басиста Валери Григоров - Рио. Има и други двама стари членове, които отново се връщат в групата - Иво Чалъков на китарата и Стефан Попов на барабаните.

"Тангра е един отворен проект, както самият Косьо се изразяваше, в който са преминали десетки музиканти и продължава да бъде така и досега", каза в "Денят започва" вокалът Боби Косатката.

Той обясни, че са подготвили едно съвременно ню уейв звучене, китарно насочено.

Музикантът и композитор Дани Ганчев разказа, че е живял дълги години в Словения, а когато се върнал - е поканен от Косьо Марков на едно кратко турне от 20 дни из България.

"Тогава аз казах: много съм благодарен за тази покана и групата е качествена и добра, обаче аз имам друга насока - тези влияния в Австрия, Австро-Унгарското като краут рок, ню уейв и т.н. И казах, че аз искам по-различно да правя. Тогава Косьо предложи да подменим някои от членовете на групата, които ще бъдат по-подходящи към това, което и сега направихме", сподели Дани Ганчев.

На концерта хората ще могат да чуят основно парчета от втората "Тангра" - ню уейв периода на групата, две-три нови неща и няколко класически парчета. Един съвременен много здрав звук - допълни Боби Косатката.

Концертът ще бъде в заведение пред НДК, на открито. Все още могат да се купят билети.

В неделя "Тангра" ще бъдат в Пловдив на "Капана фест".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад