Теменужка Петкова: Нашествието в "Булгартрансгаз" е един много лош знак

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Събитията вчера се развиха на територията на газовия оператор "Булгартрансгаз", където г-жа Мая Манолова дойде "под налягане", беше поканила и медии и нахлуха в държавното дружество, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Тя отбеляза, че това дружество е част от стратегическата инфраструктура на страната и режимът за влизане там е доста специфичен и различен. Госпожа Мая Манолова обаче нахлу там под претекст, че не й се предоставят документи, които комисията, която тя оглавява, е поискала.

Министър Петкова подчерта, че подобно твърдение категорично не отговаря на истината. Всичко, което тя е поискала, ще й бъде предоставено, но има ред, по който това да се случи.

Нашествието в "Булгартрансгаз" е един много лош знак. Това беше една демонстрация на сила, на опит да се всее страх и стрес в служителите на дружеството.

Петкова определи като притеснителен начина, по който Мая Манолова иска да й се предоставят документите, а именно - на електронен носител. Първо има ред, по който такива документи се предоставят - с писмо, подпечатани и подписани "вярно с оригинала". И второ, получени на електронен носител, за каква цел ще бъдат използвани те, попита министърът в оставка Теменужка Петкова.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад