Тодор Тагарев: Русия няма военен капацитет да направи нещо срещу Молдова, но използва хибридни инструменти за въздействие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще бъде ли въвлечена Молдова във военни действия? В последните седмици обаче, редица действия засилиха тези притеснения. Преди дни руският президент Владимир Путин отмени свой указ от 2012 година, с който подкрепяше суверенитета на Молдова при решаване бъдещето на Приднестровието, което е сепаратистки регион, който граничи с Украйна и там Русия поддържа свои войски.

Според новоизбрания прозападен премиер на Молдова - Дорин Речан, Русия не разполага с достатъчно ресурси, за да предизвика "ескалация" в страната му, но не спира да провежда хибридни операции.

За Молдова и Приднестровието се знае, че броят на българите е между 80 000 и 300 000.

За последния развой на събитията в студиото на “Говори сега” говори бившият служебен министър на отбраната проф. д-р Тодор Тагарев.

“Съгласен съм с тезата, че Русия няма военен капацитет в момента и в обозримо бъдеще да направи каквото и да е срещу Молдова, но от друга страна тя не спира да използва други хибридни инструменти за въздействие и евентуална промяна на режима”, отбеляза експертът.

Какво каза още той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад