Тодор Тагарев: Украйна се стреми към освобождаване на всички територии

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Движението по Кримския мост е възстановено само частично. Едното автомобилно платно е разрушено напълно. По другото в момента пускат леки коли и автобуси, но не и тежка техника. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" бившият министър на отбраната Тодор Тагарев.

Той отбеляза, че взривът на моста като че ли катализира вътрешни процеси на противопоставяне в Руската федерация.

"Странното е, че Кремъл първоначално зае страната на тези, които са против Министерството на отбраната, защото имаше версия, че това е ракетен удар или по друг начин осъществуна атака от Украйна, което е проблем на руското контраразузнаване, което е проспало една такава операция."

Украйна се стреми към освобождаване на всички територии. Това включва и Кримския полуостров, коментира Тагарев. Обясни, че този мост е незаконен и блокира достъпа на украински плавателни съдове към бреговете на Азовско море в пълно противоречие с всички международни норми.

По отношение на взривяването на "Северен поток" 1 и 2, Тагарев каза, че анализаторите се обединяват около тезата, че това е ход на Русия.

"Основен елемент на агресивната руска политика за овладяване на Украйна е да създаде проблеми в европейското общество. Част от тази тактика е да остави Европа на студено", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад