Толерантно ли е българското общество?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въпросът за толерантността у нас отново влезе в обществената дискусия през последните дни. Приемаме ли различните? Има ли граници, които не бива да бъдат преминавани?

"България за пореден път беше наклепана като държава, която едва ли не няма демокрация, че са нарушение правата на хомосексуалисти, това, че се събарят незаконни цигански гета депутатът, за това, че не се признават сепаратистки организации", смята от ВМРО Юлиан Ангелов. По негово мнение това са неща, които страната ни няма как да подкрупи и да признае, защото това не е вярно. Той беше категоричен, че у нас всеки човек има права и това е ясно на всички. Ангелов е на мнение, че има неправителствени организации, които се прехранват от това да очернят България, да се борят за някакви несъществуващи права, за трансджендъри, за 36-пол, за еднополови бракове. Това е нещо, което голяма част от нашите политици не подкрепят и няма да подкрупя, защото това нарушава принципити на християнска Европа, смята депутатът.

"Европа е съюз на ценостите. Една от тези цености е гарантирането на равни права за всички граждани в него", каза Симеон Василев, председател на фондация "Глас". Той обясни, че фондацията действително се финансира от Европейския съюз, че всичко е прозрачно. "Аз мисля, че Обединени патриоти има една много голяма криза на мъжественост", смята Василев. По негови наблюдения те се страхуват от това жени да им казват какво да правят, страхуват се от гей бракове, искат да въведат казарма, за да има мъжественост.

Вижте цялата дискусия във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад