Тома Биков: ДБ са реалистичният вариант за третия мандат, нужно е да знаем дали Nexo има връзка с политическия живот у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мандат на "Демократична България" е реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство в 48-ото Народно събрание. Това заяви в "Денят започва" Тома Биков от ГЕРБ.

"Третият мандат винаги е по-труден от първия. Очакваме конструкция, по-различна от отхвърлените вече. Реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство е "Демократична България". Не виждам реалистична възможност за мандат на БСП по най-различни причини, не защото са БСП. С тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните теми, за разлика от "Демократична България", ДПС, "Български възход". С БСП и донякъде с "Продължаваме промяната" имаме сериозни разминавания по отношение на модернизацията на Българската армия, например. Ако имаме амбицията не просто да се състави кабинет, а да се допринесе за развитието на страната - това е възможността", каза Биков.

От ГЕРБ очакват, ако мандатът отиде при "Демократична България", те да дадат конкретно предложение в цялост- с приоритети и структура.

Тома Биков коментира и разследването на криптобанката Nexo. Той призова да се намери отговора на въпроса дали дружеството е имало отношения с политическия живот у нас.

Биков изтъкна, че при обсъжданията за нов гуверньор на БНБ и съревнованието между кандидатите на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", в програмата на Андрей Гюров от ПП е било заложено отварянето на банковата система към иновативните платежни средства и го призова да отговори дали това има общо с криптобанката.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад