Тръгва делото срещу шофьора, убил 23-годишния Йордан Бозуков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Година и 3 месеца след смъртта на 23-годишния Йордан Бозуков от Хасково тръгва делото за жестоката катастрофа, която отне живота му. За днес в хасковския окръжен съд е насрочено разпоредителното заседание, но виновникът за катастрофата не е в страната и едва ли ще се яви. Случаят е един от многото, в които близките, преживели огромна трагедия, се чувстват безсилни и се чудят дали ще има възмездие.  

Целта на разпоредителното заседание е да забърза процеса, нещо, което от доста време родителите на Йордан чакат. Те имат силни притеснения за липсата на обвиняемия.

Трагичният инцидент се случи на 20 март м.г., когато колата на Йордан беше застигната от друг автомобил, който се движи с много висока скорост, блъска колата на Йордан, която се удря в стена. Той почина след 9 дни, прекарани в кома. В колата му имаше спътници, които оцеляха.

"Искаме този човек да си получи заслуженото, да има справедливо решение от страна на съда, защото ако и това е поредният случай на малки присъди, или условни такива, джигитите по пътя нямат страх, виждайки, че няма наказания", каза Ясен Бозуков - баща на Йордан.

Обвиняемият за катастрофата е с над 2 промила алкохол в кръвта. Скоро след катастрофата напуска законно страната, той има две гражданства - българско и турско.

"Месец, преди да убие синът ми, му е била върната книжката, която преди това е била отнета пак за алкохол за две години. Той си кара, защото знае, че няма от какво да се притеснява, наказания за тях няма", допълни Ясен Бозуков.

Обвиняемият още не е намерен, въпреки европейската заповед за задържане

Вижте повече в прякото включване на Цанка Семерджиева

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад