Щети по прасковите в сливенски села след градушката

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Буря, придружена с градушка, удари тази вечер Сливен и околните села. Градушката беше с големината от лешник до орех. По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките най-сериозно са ударени кв. „Речица", село Мечкарево и населени места от западната част на общината.

Бурята остави без електричество част от източната част на вилната зона на Сливен. Екипи на „Електроразпределение Юг" отстраняват аварията. В Общината е постъпил сигнал за паднало дърво на пътя между селата Чинтулово и Малко Чочовени.

Екипи в Общината са в готовност за действие при необходимост, в постоянен контакт са с кметовете и кметските наместници на селата. Обходите по засегнатите райони и обработката на сигнали продължават.

Градушката унищожи и прасковената реколта в няколко сливенски села.

Напълно е унищожена продукцията и от царевица и други култури в землището на село Мечкарево. Според производителите освен плодовете, щети има и по прасковените насаждения. В село Гавраилово също има ударени градини. Няма пострадали хора. Съмненията на стопаните, че от близкия полигон за борба с градушките не са изстреляни достатъчно ракети, а други се съмняват в тяхното качество. Днес започват огледите на пострадалите площи, които в по-голямата си част не са застраховани.

"Всичко се повреди от градушката, вече сме на минус. Не сме чули нито една ракета да гръмне. В продължение на 20 минути имаше градушка с размерите на праскова. Нямаме застраховка, защото не вярваме на застрахователните фирми. Те идват, отглеждат, 5 плода да има на дървото - нищо не плащат", каза земеделец.

"Има много загуби и щети, но за втора поредна година земеделците, които отглеждат праскови търпят огромни загуби - това трябва да го чуят народните представители. Трябва да се предприеме нещо, което да им помогне", кметът на Гавраилово.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад