"Тренд": Конспирациите за коронавируса нарастват

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Конспирациите по отношение на коронавируса продължават да тежат с голяма сила, това показват данни от проучване на изследователския център "Тренд", проведено през ноември. Социологът от "Тренд" Евелина Славкова обясни, че 52% от българите са съгласни, чце коронавирусът е изкуствено създадена болест, като уточни, че през юни този дял е бил 43%.

Тя обобщи данните от изследването, като посочи, че се запазва  процентът на българите - 40 на сто, които са на мнение, че COVID-19 е биологично оръжие, създадено с цел да бъде намалено населението на земята.

45% от българите считат, че коронавирусът е изкуствено създадена болест, която цели обогатяване на фармацевтичните компании. 25% от анкетираните са убедени, че ваксина за COVID-19 има, но тя се крие, за да се разпространи още повече болестта и фармацевтичните компании да спечелят още повече. През април този дял е бил 39%.

33% мислят, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. 17% обаче смятат, че коронавирусът не съществува и че това е световна измама. През юни този дял от анкетираните е бил 23%.

Намаляват хората, които споделят конспирацията, че с ваксината за коронавирус ще се поставят чипове с цел контролиране на населението. 14% от участвалите в проучването все още вярват, че Бил Гейтс стои зад пандемията, за да чипира хората. 53% от българите не са съгласни, че вирусът се разпространява чрез 5G технологията. 10% обаче са на противоположното мнение, отбеляза Евелина Славкова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад