Тревожност, 2 епизод

Продукция: Тревожност

Държава: България
Епизод: 2
Година: 2024
Времетраене: 57 минути
Тревожност, 2 епизод
В предаването
Всички епизоди

В кабинета на д-р Ясенова е Ели Каменова – разтревожена майка, която преди няколко вечери е спасила дъщеря си Рада при опит за самоубийство със сънотворни хапчета. Паралено същото прави и приятелят на момичето – Наско, който за малко не губи живота си. Ели е авторитарна майка, упражняваща постоянен контрол, но няма представа какво може да е подбудило двете деца към самоубийство и очаква Ясенова да разбере причината. Магдалена иска да се срещне с Рада и Наско.

В кабинета на д-р Манов заедно с охраната си нахълтва ексцентричният бизнесмен Димо Ганев, който търси помощ в контактите със сина си. Димов не е разведен, но живее разделен със съпругата си от много години, среща се със сина си само няколко пъти в годината и няма време, защото е постоянно зает да оцелява в голяма конкуренция. Все пак признава, че има още един таен син от секретарката. На Манов му изглежда, че бащата има повече нужда от терапия.

В същото време, след три отложени сеанса, при Ясенова идва също така заетата Татяна Михайлова, чиято 9-годишна дъщеря Елиза краде. Момичето е пред изключване от училище. Ясенова е озадачена от факта, че в гласа на майката има повече досада от случващото се, отколкото тревога. Михайлова омаловажава детските кражби като нещо "нормално" и разказва за своя "невинна" случка от детството си. Сега Татяна се оплаква, че се чувства пренебрегната от съпруга си заради вниманието му към детето, а самата Елиза всъщност не се крие, че краде разни дребни неща, от които изобщо няма нужда.

В края на поредния наситен с терапевтични сеанси ден, в скайп-разговор с дъщеря им Лора, живееща в Италия, Радослав научава, че докато е отсъствал, Магдалена е написала книга, чиято премиера предстои. Лора също се занимава с психотерапия и изпробва нови виртуални методи, които препоръчва на родителите си.

След като прочита ръкописа на книгата на съпругата си, д-р Слав е приятно изненадан от работата на Ясенова и отива в стаята й, за да я похвали. Присъствието му в помещението обаче връща Магдалена към спомен от кошмарното им семейно минало.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад