Тревожност, 4 епизод

Продукция: Тревожност

Държава: България
Епизод: 4
Година: 2024
Времетраене: 56 минути
Тревожност, 4 епизод
В предаването
Всички епизоди

В кабинета на доктор Манов се появява художникът Михаил, принуден да се консултира с психотерапевт от съпругата си. Михаил е заклет антиваксър, който само при споменаването на думата "пандемия" изпада в нервен пристъп, може да е опасен и за околните.

Гневът на Михаил освен глобална има и по-близка причина - неговият възрастен, но жизнен баща е починал точно защото е бил затворен с карантинни мерки - животът му е спрял, духът му се е сломил, после и тялото е отказало да му служи.
След внимателно изслушване и искрено съчувствие от терапевта, Михаил изглежда по-спокоен в края на първия сеанс.

Следващият пациент на Манов също е от карантинната вълна - той е млад и тежък компютърен специалист, нает и зает през цялото време дистанционно, докато един по-сериозен проблем не го принудил да посети лично компанията, за която работи. Когато пристигнал в офиса, седнал и паднал от стол, счупил си ръката, а вечерта компенсирал с огромно количество храна.


В кабинета на доктор Ясенова е Рада, която разказва за отношенията със своя съученик Наско, с когото са стигнали до опит за самоубийство. Двамата тинейджъри са били много близки и неразделни приятели, заедно са решили да имат и сексуална интимност. Но след този акт Наско се отдръпнал и продължил да отбягва Рада. Вероятно младежът преживява нещо сам. Рада е много разстроена, защото не знае какво е променило връзката им. Ясенова усеща, че освен раздялата им, може би и има друга причина за самоубийствения акт.

Един от новите пациенти на Манов е филиотерапевтът Кирил Караджов, който е помолил за час в нестандартно време – събота сутрин. Караджов е преживял разочарование от опит за реализация в САЩ, върнал се е и сега се чувства уверен в себе си, харесва работата си, не обича да му отказват и отскоро преживява красива среща с посещавала терапиите му жена - връзката им е предимно сексуална. Жената и Карадажов се срещат веднъж седмично, по нейно желание. Той е развълнуван, но в един момент тя охладнява и прекъсва срещите им, вече повече от месец. Караджов не знае причината, не знае и нищо за тази жена, освен че много я харесва и че веднъж тя е споменала за съпруг, който е извън страната отдавна. Пациентът сам определя проблема си като любовна мъка...

Личните отношения между двамата терапевти остават същите - с опит за взаимност от страна на Радослав Манов и с резервираност от съпругата му Магдалена Ясенова, която все пак проявява и загриженост...

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад