Тримесечното кърмаче с коклюш от Велико Търново вече е в много добро състояние

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тримесечното кърмаче с коклюш вече е в много добро състояние, съобщи в "Денят започва" д-р Валентин Точков - началник на детско отделение във великотърновската МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

"Става въпрос за кърмаче на 3 месеца, което пристига при нас от Холандия. Там е прието в болница и е доказано заболяването коклюш. Проведено е лечение в продължение на седмица, след което е изписано, но продължава да кашля. Родителите - това са наши сънародници, са притеснени и се прибират в България, защото желаят да се лекуват в нашата болница. Детето постъпи на 20 април - събота, вечерта, беше прегледано, бяха направени изследвания, с които се установи, че детето е с прояви на пневмония", обясни д-р Точков.

Той подчерта, че пневмонията е едно от възможните усложнения при коклюш коклюш и добави, че:

"Това е едно затруднено дишане с пристъпи на спиране на дишането... Тази пневномия не се различава от останалите - пак има нарушение на белодробния епител, получава се възпаление. Децата могат да получат дихателна недостатъчност, но когато се започне навременно лечение, мисля, че не можем да получим усложнения и така ще се стигне до един благоприятен край."

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад