Валентин Попов: Хората, които са командировани в тези рискове зони, не са достатъчно подготвени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

МВР се справя с този миграционен натиск близо 10 години, въпросът е как се справя и до колко. Справя се за сметка на хиляди служители командировани по турската и по гръцката страна от цялата страна. Справя се на цената на едно голямо напрежение на служителите. Това не може да продължава вечно. Опитът да се запълни дупката в гранична полиця с тези командировки, можеше да бъдат едно временно решение в рамките на максимум 3 години, а това продължава вече 10 години. Това каза председателят на УС на СФСМВР главен комисар Валентин Попов в "Денят започва". 

"Част от колегите, които са командировани са обучени, при това много добре, но друга не малка част работят нещо съвсем друго, което няма никаква връзка с граничното наблюдение, което е доста специфична дейност. Повечето колеги от тази втора група нямат тоя опит, нямат това обучение, това е безспорен факт", обясни Валентин Попов.


"През последните години са съкратени щатове на тези, които работят на улицата някъде с около 25-30%. Жертви дават колеги не само от Национална полиция. Не става дума само за трагичните случаи, става дума за изтощението на тези хора. Те полагат извънреден труд, налага се да го правят не заради парите, а защото някой трябва да върши тази работа. Хората не достигат, те са зле оборудвани. Някои от хората, които са командировани в тези рискове зони не са достатъчно подготвени, това е истината", каза още главен комисар Попов.


Председателят на най-големия синдикат към МВР коментира, че корупция сред полицаите има и призова системата да се изчисти от такива служители.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад