Валери Йорданов: Неупражненият контрол в системата на МВР е едно много сериозно и тежко нарушение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Случаят със загиналите полицаи в Бургас при опит да спрат автобус с мигранти е достатъчно тежък и показателен за състоянието, в което се намира самата система в Министерство на вътрешните работи и вътрешната сигурност в страната като цяло. Това заяви в "Денят започва" бившият директор на СДВР Валери Йорданов.

По думите му МВР е в един тежък нокдаун. Това се дължи на непрекъснатите смени по политическите върхове, които водят лавинообразно до подмяна на кадри, стига се до назначаването на хора, които реално нямат професионалната подготовка най-вече да управляват.

Коментира, че доверието на българското общество в полицията е подронено от подобни хаотични движения по отношение на кадрови рокади.

"За случай в Бургас - там е нарушена една много важна триада, това е визията, комуникацията и действието. От проверката, която беше огласена, на преден план излиза, че на първо място е било действието, без да е имало комуникация. По-тревожното е, че става въпрос за комуникация в едно ведомство", уточни той и допълни, че всичко това се дължи на неподготвеността на управленските кадри да вземат правилните решения.

"За да вземеш правилно решение, ти трябва да разполагаш с максималния брой информация, която можеш да събереш за кратко време", подчерта Йорданов.

Акцентира, че неупражненият контрол в системата на МВР по Закона за МВР е едно много сериозно и тежко нарушение.

"Би следвало тези хора да бъдат наказани, след като ще се дава гласност - това да бъде огласено, че са наложени наказания спрямо закона", категоричен е той. Отново повтори, че говорим за тежки нарушения.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад